2022-04-05 09:31:09• hírek • Szatmár.ro

Több mint 3000 nyugdíjas igényelte márciusban az ingyenes buszbérletet

Archív felvétel. Forrás: Szatmár.ro
Archív felvétel. Forrás: Szatmár.ro

Szatmárnémetiben március 1-je előtt csak a 70 év felettiek buszozhattak ingyenesen, viszont egy tanácsi határozatnak köszönhetően már minden olyan nyugdíjas élhet e lehetőséggel, akinek havi illetménye nem haladja meg a 2500 lejt. Az önkormányzat legfrissebb tájékoztatása szerint az elmúlt hónapban a kedvezményre jogosult mintegy 25.000 fő közül már több mint 3.000 kiváltotta az ingyenes tömegközlekedésre feljogosító bérletet.

Ahogyan arra korábban a Transurban tömegközlekedési vállalat felhívta a figyelmet, mindazon szatmári lakcímmel rendelkező nyugdíjasoknak, akik igénybe vennék az ingyenes tömegközlekedési lehetőséget, ki kell váltaniuk egy erre feljogosító bérletet. Ezt személyesen a jegyértékesítő bódéknál tehetik meg az alábbiak felmutatásával: személyazonossági igazolvány eredetiben és fénymásolat formájában, az előző hónapra vonatkozó nyugdíjszelvény fénymásolata, illetve egy 2x3 centiméteres fotó.


Nem szabad azonban elfelejtkezni arról, hogy az ingyenes utazásra feljogosító bérletet minden hónapban meg kell újítani. Noha ez sokak számára bosszantó lehet, mégis szükség van rá, hiszen a nyugdíjasok számára egy baniba sem kerülő szolgáltatásért a helyi önkormányzatnak kell fizetnie.


„Mivel ezt a nyugdíjasok számára létrehozott kedvezményt a polgármesteri hivatal finanszírozza, cégünk minden hónapban köteles közölni az önkormányzattal, hányan igényelték a kedvezményes bérleteket. Amennyiben valakinek a havi illetménye meghaladja a 2500 lejt, az következő hónaptól fogva már nem lesz jogosult a kedvezményre, illetve, ha elhalálozott, szintén nincs miért fizessen érte következő hónaptól az önkormányzat” – magyarázta korábbi megkeresésünkre Molnár Csaba, a tömegközlekedési vállalat technikai igazgatója.


„Ezt másképpen nem tudjuk kézben tartani. A cégnek pedig csak azt fizeti ki a polgármesteri hivatal a bérleteket, ha azokat alá tudják támasztani. Ehhez pedig arra van szükség, hogy a kedvezményes utazást igénylő nyugdíjasok minden hónapban eljöjjenek hozzánk és kiváltsák a bérletet. Ennek ez az egyetlen módja. Első alkalommal valóban macerásabb, mert el kell készíteni a fényképes igazolványt, de a következő hónapokban már könnyebben megy” – tette hozzá a cég képviselője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: